preloader

Arşivler

Görüntülenecek bir arşiv yok.

Kategoriler

  • Kategori yok

Zirkonyum & Porselen Kaplama - Uzm. Dt. Mete Vural

Zirkonyum Kaplamalar

Zirkonyum kaplama, çağımızda diş estetiği uygulamaları arasında sık olarak tercih etmekteyiz her hasta rahatlıkla hizmet alabiliyor. Beyaz renkli ve ışık geçirgenliğine sahip olan zirkonyum kaplama hastaların doğal ve estetik dişlere sahip olmalarını sağlar.

Metale alerjisi olan hastalarımızın gönül rahatlığıyla tercih edebileceği bir yoldur. Sıcağa karşı dayanıklılığı sayesinde kullanım açısından da bir hayli konforludur. Zirkonyum kaplama fiyatları sayesinde bütçenizi aşmadan tedavinizi olabilirsiniz.

Parlak, beyaz renkli zirkonyum alaşımından oluşan zirkonyum porselen dişler, metalden ve altından daha sağlamdır, yaklaşık 900 megapascal dirence sahiplerdir. Bu fonksiyonları sayesinde arka bölgelerdeki dişlerde de çok rahatlıkla kullanılırlar. Metal destekli protezlere göre de bir hayli hafiftir. Hatta zirkonyum uzayda astronotlar tarafından kullanılıyor.

Non-allerjik, bio uyumlu, doku dostu, ağız kokusu ve diş eti hastalığı yapmaz, diş eti kanaması oluşturmaz, diş etinde morluk yapmaz, kole diş eti uyumu çok iyidir, ışık geçirgen, sağlam, dirençli, daha sağlıklı, estetik, şuana kadar diş hekimliğinde kullanılacak olan, üstün özelliklerinde bulunmuş en iyi materyaldir.


Zirkonyum Kaplama Nasıl Uygulanır?

Çürüyen veya kırılan dişler için uyguladığımız zirkonyum kaplama işlemi son zamanların daha popüler işlemleri arasında yer almakta. İşlem yapılacak olan dişler hafiften düzeltilir.

Kaplamalar dişlerin üzerine tam oturacak şekilde yapıldıktan sonra dişlere zarar vermeyen kaplamalar yerleştirilir. Hastanın ağız ölçüsüne özel olacak biçimde yapılır. Hastanın diş renklerine uyumlu olacak biçimde üretilir.

Zirkonyum Kaplama Avantajları Nelerdir?

Zirkonyum diş kaplamasının diğer yöntemlere oranla daha fazla avantajı vardır. Doğal dişlere en yakın olan bu kaplama yöntemi estetik bir görünüm sunar.

Yapısında hiçbir biçimde metal uygulaması yoktur. Doğal dişlerin yapısı ile uyumu en yüksek kaplama çeşididir. Kaplama uygulandıktan sonra herhangi bir diş eti çekilmesi yaşanmaz. Her yaşta uygulaması yapılabilen bir kaplama çeşidi olduğu için kullanımı daha geniştir.

Zirkonyum Kaplama Kimler için Uygundur?

Zirkonyum kaplama, son zamanların daha popüler işlemleri arasında yer almakta. Estetik kaygı yaşamakta olan hastalarımız için daha sık uygulama yapıyoruz. Çürüyen dişlerde, kırılmış ve çarpık dişlerde de uygulayabildiğimiz kaplama işlemi her yaş grubu için idealdir.

Uzm. Dt. Mete Vural diş polikliniği olarak sizlere sunmuş olduğumuz hizmetten en kaliteli biçimde faydalanabilirsiniz. Güler yüzlü personelimiz sayesinde hayalinizdeki dişlere mutlu bir biçimde sahip olabilirsiniz.

Zirkonyum Kaplama Yaptıranlar Memnun mu?

Zirkonyum diş kaplaması, çağımızda memnuniyeti yüksek düzeyde olan bir kaplama çeşididir. Doğal dişler ile en ayak uyduran kaplama çeşidi olduğu için diş hekimlerimizin de en sık önerdiği işlemlerdendir.

Hastalarımızın ağız ölçülerine ve diş renklerine göre üretilen kaplamalar sayesinde hayallerindeki estetik dişlere kavuşmalarını sağlamaktayız. Sizler de zirkonyum kaplamanın fiyatları ve memnuniyeti sayesinde gönül rahatlığı ile işlem yaptırabilirsiniz.

Kaplama Sırasında Ağrı Olur mu?

Diş kaplama işlemi esnasında hastalarımıza herhangi bir lokal anestezi uygulaması yapmıyoruz. İşlem acı ve ağrısız olarak kolaylıkla yapılan bir işlemdir.

Fakat kaplama sonrasında diş etlerine baskı olacağından dolayı hafif ağrı ve sızlamalar meydana gelebilir. Bu durumda hekiminizin önerdiği ağrı kesicilerden alarak durdurabilirsiniz. Kaplama dişlerinize alışana kadar hafif ağrıların oluşması çok normaldir.

Kaplama İşlemi Ne Kadar Sürer?

Diş estetiğinde sık olarak uyguladığımız kaplama işlemi bir hayli rahat yapılan bir işlemdir. Genellikle 3 seansta yapılan bu işlem bazı hastalarda 2 seansta da yapılabilir.

Hastamızın diş ölçülerine ve ağız yapılarına göre uyguladığımız kaplama işlemi acı ve ağrı yaşanmadan sonlanan bir işlemdir. Hastalarımız ne kadar uyum sağlarsa kaplama işlemi de o kadar hızlı oluyor. Kaplanacak olan diş sayısına göre sürede uzama ve kısalma meydana gelebilir.

Kaplama Ömrü Ne Kadar?

Çürüyen, kırılan ve hasar gören dişler için uyguladığımız bir çok tedavi yöntemi vardır. Zirkonyum kaplamanın işlemi de bu tedaviler arasında en sık tercih ettiklerimizden biri oluyor.

Kaplamalarım ömrü 15-20 yıl arasında farklılık gösterebilir. Hastalarımız ne kadar bakımlı ve temiz kullanım sağlarlarsa kaplamaların ömrü de daha uzun olacaktır.

Kaplama Diş Beyazlatılabilir mi?

Doğal ve daha sağlıklı dişleri beyazlatmak için uygulanmakta olan bir çok yöntem mevcuttur. Kliniğimizde de uzman olarak uyguladığımız yöntemler vardır. Diş beyazlatma uygulamaları sadece doğal dişlere etki eder. Sararmış veya renk tonu koyulaşmış olan kaplama dişlere etki etmeyen bir yoldur.

Bu sebeple kaplama dişlerin sararmaması için bakım ve temizliğinin düzenli ilaçlanma yapılması gerekir. Sizler de kaplama diş kullanıyorsanız ağız ve diş bakımınıza önem vermeniz gerekir.

Porselen Kaplama Diş

Dişlerinde estetik görünüme daha çok önem verenler genelde porselen kaplama yöntemi ‘ni seçmektedir. Diş hekimliğinde yaygın olarak kullanılmaya başlanan porselen kron, başka bir çok kaplamaya oranla değişik avantajları da yanı sıra getirmektedir. Daha güzel bir gülüş sağlamasının beraberinde, ağız fonksiyonlarının da bütünüyle yerine getirilmesini sağlamakta olan porselen kron uygulaması, uygulama alanları bakımından da çok tercih edilir.


Porselen Kaplama Nedir? Nasıl Yapılır?

Porselen diş kaplama yöntemi, adından da anlaşıldığı gibi, diş üzerine porselen malzemelerden üretilen kaplamaların uygulanmasına denmektedir. İnsanların diş rengi ve biçimine uygun olarak yapılan bu kişiye özel porselen dişler, çok yüksek kaliteli malzemelerden üretilmektedir.

Porselen kaplama uygulaması ise şu biçimde yapılmaktadır:

Öncelikle uygulama yapılacak dişlerin üzeri özel aletle silinerek temizlenmektedir
Daha sonra yapılacak porselen kaplamanın oturabilmesi için diş üstünde gerekli inceltme yapılmaktadır. Bu inceltme işlemi genelde 0,5 mm ile 0,7 mm arasında değişmektedir
Diş inceltme işlemi sonrasında ise kalıp alma işlemi gelmektedir. Bu işlem klasik yöntemler ile kalıp alma ya da üç boyutlu görüntüleme teknolojisiyle yapılmaktadır.
Alınan kalıp ve görüntüler, istenilen ölçülerle beraber laboratuvarlara gönderilmekte ve porselen kaplamanın üretim safhası başlamaktadır. Bu süre de genelde iki hafta dolayında sürmektedir.
Porselen kaplama gelene kadar, kesilen dişlerin rahat kullanılması ve dişlerin zarar görmemesi için geçici kaplamalar yapılmaktadır.
Porselen kaplamalar diş hekimine geldikten sonra, diş hekimi hastanın ağzına kaplamaları yerleştirerek prova yapmaktadır. Provalarda problem oluşur ve bu problem diş hekimi tarafından giderilemez ise tekrar laboratuvara gönderilerek düzeltilmektedir. Provada problem çıkmaması ve diş hekiminin ufak düzeltmemeleri durumunda ise, parlatma işlemi için tekrar laboratuvara gitmektedir.
Laboratuvardan son haliyle parlatılmış olarak gelen porselen kaplamalar, özel bir yapıştırıcı ile dişlere geçirilerek yapıştırılmakta ve işlem tamamlanmaktadır.

Porselen Kaplama Hangi Durumlarda Uygulanır?

Porselen kaplamanın uygulanacağı durumların bazıları şunlardır:

Çapraşık dişlerde (hafif ve orta dereceli çapraşıklarda)
Eksik diş olduğu durumlarda
Normal dolgularla halledilemeyen çürük çeşitlerinde
Belirgin diş kırklarında
Estetik amaçlarla

Bu durumlardan bir ya da daha fazla problemleri olan hastalar, porselen kaplama yapılmasına diş hekiminin de incelemesi neticesinde, beraber karar vermektedirler. Bunların dışında iltihaplanma ve kanal tedavisi ihtiyacı olan hastalarda ise porselen kaplama uygun olmamaktadır.