İmplant; eksik olan diş kökünün titanyum malzemelerden yardım alınarak yeni ve daha sağlıklı bir kök oluşturulmasıdır. Halk arasında implant işlemi kökün üzerine yerleştirilen porselen ya da zirkonyum diş olarak algılansa da işlem daha sağlıklı bir diş kullanımı için hazırlanan kök olarak düşünülmelidir. Diş kayıplarının tamamlanması için kullanılacak olan implant diş tedavisi, çene kemiğinin üst veya iç kısmına yapılır. Diğer dişlerle ve çeneyle tutunan ve titanyum malzemeden üretilen proteze kısaca implant denir.
İmplant tedavisinde titanyum kullanılıyor. Ağız sağlığına gerekli olan önemi gösterilmeyen zamanlarda içinde vida çevresindeki kemik dokusunda erime görülebilir.
Farklı sebeplerden dolayı kaybedilen dişlerin fonksiyonel ve estetik açıdan yeniden kullanıma kazandırılması işlemine implant tedavisi adı verilir. İmplant tedavisinde çene kemiğine vücut tipiyle uyumlu malzemeler yerleştirilerek yapay bir diş kökü elde edilir. Bu tip ihtiyaçlarda kullanılacak olan köprü, implant diş görüntü açısından da normal dişten farklı değildir.
Sabit protezlerde ve tek diş eksiklerinde komşu dişlerin kesilmesine gerek kalmadan da implant diş kullanılabilir.
Dikişsiz implant diş eti kesilmeden yapıldığı için tedavi boyunca dikiş işlemine de lüzum kalmaz. Bu yöntem, tedavi süresinin de düşmesini sağlar.
Antalya Diş implantları, insan vücudu ile uyumlu küçük titanyum vida ve üstüne gelen abutment ile birleştirilir. Ardından yapılan kronlarla da tedavi tamamlanır. Titanyum vidanın özelliği ise doğal diş kökünün görevini yapması için geliştirilmiş çene kemiğine uyumlu yapay diş kökü olması. Tedavi bir veya daha fazla meydana gelen diş kayıplarında uygulanabilir.
Antalya İmplant tedavisi öncesinde kemik yoğunluğunun ölçülmesi gerekir. Sonuçların yeterli olduğu hastalara implant işlemi uygulanabilir. Şeker ve kalp-damar hastalarının tedavilerinin devam etmesi, problemlerin kontrol altında tutulması ve hastanın hekiminin tedaviye onay vermesi gerekebilir.
Tedavi görecek kişilerin kemik yapısının uygulama için yeterli sağlamlığa sahip olması gerekir. Çene kemiğinin bu tedavi için uygun olmaması halinde kemik ekleme ya da greftleme gibi yardımcı tekniklerden destek alınabilir.
Antalya İmplant Tedavisi öncesinde hekim hastanın ağız yapısı üstünde belli tetkikler yapar. Ağız içinde bulunan yumuşak ve sert dokuların yeterli miktarda olmasının beraberinde yeterli kalitede olması da önemlidir. Kemik yapısının belli bir genişliğe ve yüksekliğe sahip olması da aranan şartlar arasında sayılır.
-Kemik yapısının sağlamlığını engelleyen kemik hastalıklarının olmaması,
-Şeker ve kalp-damar hastalıklarının yaşanmaması
-Tedavinin başında enfeksiyonel hastalık geçiriliyor olması sürecin hekim kontrolünde kararlaştırılmasını gerektirir.
İmplant diş lokal anestezi altında çene kemiğine yerleştirilir. Ağrısız bir operasyon olan yerleştirmenin ardından anestezinin geçmesiyle beraber hafif bir ağrı hissi yaşanılabilir. İlk cerrahi işlemin ardından hastanın ağız yapısına bağlı şekilde değişmekle beraber 2 ila dört ay arasında bekleme süresi yaşanır. İmplant uygulamasının çene kemiğiyle daha sağlıklı bir biçimde kaynaması için tanınan süre içerisinde gerekli görülmesi halinde bölgeye geçici diş uygulaması yapılabilir. Bekleme süresi boyunca ağız ve diş sağlığına, bakımına ve temizliğine özen göstermek gerekir.
Bu sürenin sonunda ikinci aşamaya geçilir. Üst yapım aşaması için gereken süre yaklaşık olarak iki haftadır. Bu süreç içerisinde kök oluşturan implant üstüne dişler takılır. Bekleme süresinde 3 boyutlu planlama yapılarak ağız içerisine yerleştirme çalışmaları tamamlanmalıdır.
Antalya İmplant Tedavisi Online Randevu ve Detaylı Bilgi almak için TIKLAYINIZ